Top 10 Tipp

Top 10 tipp a nászút megszervezéséhez!

A nászút megszervezésének izgalmasnak és stressz mentesnek kellene lennie, ennek érdekében szeretne az ember egy profi nászút szervezővel együtt dolgozni, hogy megbizonyosodhasson arról, minden tökéletesen megy.

Az alábbiakban megtalálhatod a top 10 nászúttervező tippet a romantikus utak szakértőjétől Nancy Barkley-tól.

 • 10. Mikor kellene elkezdenem a nászutam tervezését?

  Minél előbb annál jobb! Az utazási ügynököd célja, hogy minél tökéletesebbé tegye a nászutadat, ennek érdekében annyit fáradozik majd, amíg el nem éri azt. Az előre tervezgetés lehetőséget ad az idővel való gazdálkodásra, és arra, hogy időben beszerezzük a szükséges dokumentumokat.
 • 9. Legyen ötleted a helyszínről.

  Igen, a Seychell vagy a Maldív-szigetek, esetleg Fidzsi nagyszerű nászutas úti célok, de nem feltétlenül akkor, ha csak 1 heted van a nászutadra. Egy egzotikus helyszín abban az esetben tud ideális lenni, ha van elég időd az utazásra, és nem feledkezel meg a repülési idő hosszáról sem. Számos helyszín több mint egy napos utazást igényel, nem beszélve az időeltolódásról sem.
 • 8. Legyél tisztában az anyagi kereteddel.

  A repülőjegy árak, illetve a légitársaságok egyéb díjtételei jelentik az egyik legfontosabb szerepet a költségvetésben. Ha gyakori utazó vagy, érdemes gyűjtögetned a repült kilométereket, és felhasználnod az azok után kapott gyűjtőpontokat. Sok hitelkártya szintén nyújt lehetőséget a repülés által szerzett kilométerek gyűjtésére, melyeknek ilyen esetben nagy hasznát veheted.
 • 7. Mikor akarsz utazni?

  Ha az esküvőd szombatra esik érdemes az utazást másnap reggelre tervezni, különösen, ha a Karib térség az úti cél, ugyanis a legtöbb járat korán reggel indul. A hónap sem mindegy, mikor házasodsz, köszönhetően az anyatermészetnek. Ugye nem akarod a nászutadat a karibi hurrikánszezon alatt eltölteni?
 • 6. Milyen típusú nászutat keresel?

  Beszéld meg a vőlegényeddel pontosan, hogyan szeretnéd eltölteni a nászutad. Kalandokkal teli, pihenéssel, túrázással esetleg egy kicsit mindennel? A kommunikáció a kulcs. Ha van már néhány ötleted, oszd meg azokat utazási ügynököddel, aki biztosan tud majd neked segítséget nyújtani abban, hová érdemes menni, és ott megszállni.
 • 5. Milyen szállodai szolgáltatásokat keresel?

  All-inclusive? Csak felnőtt utazik? Számos szálláshely kínál all –inclusive ellátást, sőt lehetőséget arra, hogy előre tudd milyen tartalmasan lesz lehetőséged az ott tartózkodásodat eltölteni. Néhányan ennél is tovább mennek egy lépéssel, és all-inclusive csomagjaik kirándulásokat, vitorlázást is magukba foglalnak. A csak felnőtteknek szóló szállodák remek választást jelentenek nászút eltöltésére, de a család barát szállodák nagy része manapság szintén rendelkezik csak felnőtteknek elkülönített részleggel. Ha nem all-inclusive ellátást választotok, és szigorú a büdzsétek, a szállodák weboldalán előre informálódhatsz, milyen költségek merülhetnek fel az étkezést illetően.
 • 4. Kínál a hotel valamilyen különlegességet, mert nászutasok vagyunk?

  Rengeteg szálláshely kínál kifejezetten nászutasoknak szóló csomagokat, melyeket bizonyos összegért igénybe lehet venni, vagy ingyenesen jár néhány éjszakára a szoba kategóriájától függően. A csomagok tartalmazhatnak romantikus vacsorát a tengerparton, térítésmentesen igénybe vehető masszázst, ágyba vitethető reggelit, ingyenes tartózkodást évfordulón és még megannyi mást. Utazási ügynöke képes lesz Önnek csomagokat ajánlani, árakkal szolgálni és megadni azokat a szoba kategóriákat, amelyekhez az előzőekben felsorolt speciális szolgáltatásokat igénybe lehet venni.
 • 3. Mekkora előlegre lesz szükségem?

  Mikor kell a végösszeget kifizetnem! A legtöbb utazásszervezőnél, ahol utazási ügynök értékesít, csak minimális előleget kérnek. Kérdezze bátran utazási ügynökét a fizetési feltételeket illetően. A repülőjegyek árait azonban kizárólag a légitársaságok diktálják. Többségük a foglalást követően 24 órán belül követeli a befizetést.
 • 2. Szükségem lesz vízumra, esetleges védőoltásokra?

  Bizonyos úti célok követelménye a vízum megléte. Ilyen esetekben szintén utazási ügynöke tudja tanácsokkal ellátni az egyes követelményekről, valamint segíteni azok beszerzésében. Fontos, hogy milyen útlevéllel utazik, ugyanis számos országban a beutazás feltétele, hogy az útlevél minimum 6 hónapig érvényes legyen a belépést követően. Amennyiben egzotikus országba utazik ajánlatos egyeztetnie orvosával, javasolja-e valamilyen védőoltás meglétét a régióban történő tartózkodáshoz.
 • 1. Nekem nincs szükségem biztosításra, ez az én nászutam, soha nem fogom lemondani!

  Több száz olyan körülmény keletkezhet, ami arra kényszeríti az embert, hogy lemondja az utazást, korábban kelljen hazautaznia, esetleg sürgősségi orvosi ellátást vegyen igénybe. Az utazásbiztosítás védelmet nyújt az utazásba ölt befektetésének, akkor, ha valamilyen szerencsétlen helyzet jön közbe. Ez lehet: betegség, rossz időjárás, zavargások kitörése a tervezett úti cél helyszínén, megnevezve pár okot azok közül, amelyek meghiusíthatják az utazást bel-és külföldön egyaránt. A hajóutaknál az esetleges mentési költség akár 100.000 dollárba is kerülhet, ez pedig meglehetősen sokkoló lehet minden utazó számára. Az utazásbiztosításnak köszönhetően nyugodtak lehetnek a gondolattól, hogy nincsenek egyedül akkor sem, amikor igazán nagy a szükség.